Jól sikerült tihanyi kirándulás

2015. november 7-8-án Tihanyba látogattunk. A korábbi nagy várakozások ellenére a jelentkezők száma igen csekély volt, de ennek ellenére is jól érezhette magát, aki eljött.

 Az eseményre a tervezett időpont előtt két héttel publikált szervezetünk jelentkezési lapot és programtervet, majd a kirándulás napjáig várt. Végül 6 fő vett részt az eseményen. Szállást a Tihanyi Bencés Apátság melletti Szent Kristóf Vendégházban kaptunk, az étkezéseket helybéli éttermek biztosították.

Érkezés után az Apátságot jártuk kőrbe, majd lesétáltunk a Belső tóhoz. A Belső tó jellegzetessége, hogy igen aktív vulkáni tevékenység eredménye, valamint, hogy pármillió évvel ezelőtt az egész Tihanyi-félsziget egy forrongó tűzhányó volt. Ennek emlékét gejzírkúpok is őrzik. a gejzírmezőhöz vezető turistaösvényen át az Aranyház-gejzírkúphoz jutottunk.

Másnap reggeli után a tihanyi kálváriát látogattuk meg, melyet 1960-ban politikai okokból lebontották. A trianoni kálváriának is nevezett emlékművet mára már rehabilitálták.

A délelőtti szabadfoglalkozás alatt mindenki ment amerre látott, majd a délelőtti órákban indultunk vissza Budapestre. A kirándulás egy fontos következtetése, hogy Tihanynál nyugodtabb, békésebb környéket nehezen lehet elképzelni, ezt a nyugalmat a kirándulók teljes mértékben átélték a kirándulás alkalmával.

Could not load widget with the id 65.