Decemberben postázzák a forintosító leveleket

Összesen 305 milliárd forint értékben, mintegy 229 ezer szerződést érint a devizaalapú járműhitelek és személyi kölcsönök forintosítása.
A rögzített árfolyam a jegybank szerint 10-11%-os csökkenést jelent majd a törlesztő-részletekben, és összesen 31 milliárd forintnyi tartozást engednek el.

Bővebben...

Folytatódik a Civil Háló program

A Nemzeti Bank újra kiírta azt a pénzügyi fogyasztóvédelmi pályázatot, melyen tavaly szervezetünk már nyert. A projekt célja a pénzügyi tudatosság erősítése, valamint a pénzügyi panaszok felvétele, kezelése, problémamegoldás segítése. A tavalyi kiírásban, projektben több elszámolással kapcsolatos panaszt vitt szervezetünk a PBT felé, valamint kezelt több tucat ügyet a devizahitelesek elszámolásával kapcsolatosan. Mindemellett pénzügyi tudatosságot erősítő előadásokat tartott több témakőrben.

Bővebben...

Felügyeleti biztos a Pannoninvest Libra Zrt.-nél

Az MNB a tegnapi nappal kezdődően felügyeleti biztost rendelt ki a Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez. A felügyeleti biztos az intézkedés visszavonásáig, de legfeljebb egy évig vette át a társaság vezető testületének teljes jogkörét.

Bővebben...

A Quaestor Értékpapír Zrt. „f. a.” felszámolója gyorsítja a meglévő pénzügyi eszközök kiadásának folyamatát

Nagyrészt befejeződött a QÉP nyilvántartásának elemzése, és ennek köszönhetően elkezdődhet a meglévő pénzügyi eszközök kiadása. Kiadásuk gyorsított eljárásban, az ügyfélállomány átruházásával történhet. Az ügyfeleknek ezzel párhuzamosan lehetőségük van arra, hogy kérjék a pénzügyi eszközök eltranszferálását, amelynek megvalósulása érdekében szeptember 1-vel új ügyfélszolgálatot állít fel a felszámoló.

Bővebben...

Végéhez közeledik a Hungária Értékpapír Zrt. „f. a.” felszámolójának hiánymegállapításra irányuló vizsgálata

Hungária Értékpapírnál folyamatban van az ügyfélegyeztetés, és a hiány megállapításának véglegesítése. Az ügyfelek gyorsabb kiszolgálása érdekében szeptember 1-vel a felszámoló új ügyfélszolgálat felállításáról gondoskodik. A folyamatban lévő vagyonfelmérést követően a Hungária károsultjai is hozzájutnak az őket megillető osztalékukhoz és a lejáró állampapír kifizetésekhez.

Bővebben...